uit

Ds. G.H. Molenaar

Even voorstellen

‘Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt!’ Met deze woorden uit Johannes 1: 29b ben ik op 10 januari 2021, door mijn vader ds. P. Molenaar, bevestigd tot dienaar van het Woord in Genemuiden. Deze profetische vingerwijzing van Johannes bepaalt mij bij mijn roeping: in prediking, catechese, pastoraat en kringwerk een wegwijzer zijn tot Heere Jezus!

Wie kan dat in eigen kracht? Ik niet. Daarom vroeg ik u en jou in mijn intredepreek om gebed om de leiding van de Heilige Geest: ‘Bid ook voor mij, opdat mij het woord gegeven wordt bij het openen van mijn mond, om met vrijmoedigheid het geheimenis van het Evangelie bekend te maken, waarvan ik een gezant ben in ketenen, opdat ik daarin vrijmoedig mag spreken, zoals ik moet spreken’. (Efeze 6:19-20). Deze Bijbeltekst geeft woorden aan mijn visie op het predikantschap. Afhankelijk en vrijmoedig het Evangelie, Gods goede boodschap voor slechte mensen, verkondigen: er is Redding voor zondaren in het bloed van het Lam! Dat heb ik bijna zeven jaar mogen uitdragen in Doornspijk en dat is nu mijn roeping in Genemuiden.

Nog iets over ons gezin en andere bezigheden: ik ben getrouwd met Mieneke en samen hebben wij vier kinderen ontvangen: Lukas, Joëlle, Sophia en Benjamin. Naast leuke dingen doen met het gezin op zaterdag, lees ik graag en hardloop ik in de randen van de dag twee / drie keer per week. In mijn vrije tijd ben ik ook nog actief binnen de Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en Stichting Het Feithenhof. Hierbinnen kan ik de mij geschonken gaven van organiseren en leidinggeven benutten. Daarnaast ben in de afrondende fase van een opleiding, binnen mijn permanente educatie, op het gebied van organisatie en leidinggeven.

Hartelijke groeten,

Ds. G.H. Molenaar
Leeuwerik 7
8281 GT Genemuiden
038-7853874 of 06-10612885
predikant_wijk2@hervormdgenemuiden.com

Over de auteur