<< Terug

VBK 2023: Tel maar mee! Verslag in woord en beeld van een prachtige week…

Donderdagavond 31 augustus 2023:

Time flies when you’re having fun… de tijd vliegt als je het leuk hebt… een gevleugelde uitspraak, die ook op de VBK van 2023 volop betrekking heeft. Wát was het gezellig en wat hebben we het leuk gehad samen! We mochten op donderdag de laatste hand leggen aan onze bouwwerken en vervolgens werd in allerijl het terrein netjes opgeruimd, zodat de vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden konden komen kijken… Van 19:00 tot 20:00 uur hadden we de afsluiting en we denken dat er nog nooit zoveel bezoekers zijn geweest. Wat was het ontzettend vol op het veld achter de manege! Mooi om de week zo samen te mogen afsluiten. Maar… we zijn nog niet helemaal aan het eind, want zondagmiddag om 15:00 uur hopen we iedereen te zien bij de Afsluitingsdienst in de Grote kerk. Ben jij, bent u daar ook bij? Want iedereen telt mee! Ook dan! Van harte welkom!

 

Donderdagochtend 31 augustus 2023:

De mooiste dag van de VBK is toch altijd wel de donderdag! Op die dag doen we spelletjes en natuurlijk wordt er patat gegeten! Het is ook een beetje een droevige dag, want vandaag is het alweer de laatste dag van deze prachtige week. Maar daar denken we nu nog maar niet aan… De kinderen hebben zich vanochtend prima vermaakt, zoals u op de foto’s kunt zien! Komt u vanavond ook de hutten bewonderen van de grotere kinderen? We rekenen op u, want ook u telt mee! Aanvang 19 uur bij de manege.

 

Woensdagavond 30 augustus 2023:

Het was weer een prachtige avond! De bouw vordert gestaag. Nadat gisteravond het fundament is gelegd voor een prachtig bouwwerk, werd vanmiddag en vanavond echt meters gemaakt. De meeste bouwers konden zelfs al beginnen met het verven en versieren van hun creatie! De belangstelling van ouders was ook heel groot. Die nieuwsgierigheid begrijpen wij natuurlijk wel, maar morgen gaan we over op de afronding van dit prachtige project en dan zijn alle belangstellenden uiteraard weer van harte welkom!

Woensdagochtend 30 augustus 2023:

Vanmorgen kwamen we weer samen. De weersomstandigheden waren niet helemaal optimaal, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een gezellige VBK-ochtend. We maakten vanmorgen knikkerzakjes, waarin heel veel knikkers passen! Hoeveel…? Tel maar mee!

 

 

Dinsdagavond 29 augustus 2023:

De VBK heeft de trossen nu echt losgegooid. Vol ijver zijn de kinderen inmiddels aan de slag met het bouwen van een hut of een ander prachtig bouwwerk, zoals afgelopen maandagavond aan de tekentafel is bedacht. Een groep is zelfs bezig met een nieuw voetbalstadion voor Genemuiden!

We mochten luisteren naar het persoonlijke verhaal van Elia bij de beek Krith. Er werd prachtig gezongen, wat in heel Genemuiden ongetwijfeld was te horen en er werd weer gestudeerd op de Bijbeltekst uit Psalm 103:8. Vervolgens hoorden we alleen nog maar hamergeklop…

Ook de broodjes knakworst en andere versnaperingen lieten de aanwezigen zich heerlijk smaken. Zo goed dat we aan het eind los waren en nog alle zeilen bijgezet moesten worden en de laatste voorraden bij de supermarkt moesten worden opgehaald om iedereen te kunnen voorzien. Maar ook in dit geval zorgde de Heere weer voor ons en mochten we dankbaar terugkijken op een prachtige avond, waarbij we ons natuurlijk niet uit de weg lieten slaan door een klein, verfrissend buitje…

Dinsdagochtend 29 augustus 2023:

Ook voor de onderbouw is VBK 2023 inmiddels begonnen! Vanmorgen was het alweer vroeg een drukte van belang op het veld achter de manege. Het was een gezellige ochtend waar alle kinderen meetelden. Ben jij er morgen ook bij? We kijken naar je uit!

Maandagavond 28 augustus 2023:

Donkere wolken pakten zich samen boven Genemuiden. Het werd even spannend… het begon wat te druppelen… maar toen brak de zon door en konden we van start! VBK 2023 is begonnen! Honderden kinderen kwamen naar de manege voor de startavond van de VBK. Onder het thema ‘Tel maar mee!’ zullen de komende vier dagen allerlei activiteiten plaatsvinden rond de manege. Er zal ongetwijfeld weer een prachtig huttendorp verrijzen en er zullen prachtige knutselwerkjes worden gemaakt en spelletjes worden gedaan. Maar nog veel belangrijker: we mogen samen zingen tot eer van God en luisteren naar verhalen uit Zijn Woord. Vanavond hoorden we over de Verloren Zoon en komende dagen komen er nog heel wat andere verhalen aan bod en ook zal er een Bijbeltekst worden aangeleerd. Kon je er nog niet bij zijn vanavond? Voel je dan vanaf morgen van harte welkom, want jij telt natuurlijk ook mee!

Onderstaand een aantal foto’s van de (nog wel wat rumoerige) startavond. Maar dat kwam vast omdat we er zoveel zin in hebben…