<< Terug

Terugblik GZB Jongerenevent 14 mei 2022

Op zaterdagavond 14 mei was het GZB Jongerenevent in het Hervormd Centrum. Het bestuur van JV ‘Contact’ had samen met onze Jeugdwerkleider de avond tot in de puntjes voorbereid. Enkele dagen voor het event bleek dat de oorspronkelijke spreker, Ziwan Bharati uit Nepal, helaas toch geen visum kreeg en derhalve verstek moest laten gaan. Gelukkig werd zendingswerker Sijmen den Hartog uit Thailand bereid gevonden om aanwezig te zijn tijdens de avond.

Het werd een prachtige avond van ontmoeting, ook met andere jongeren uit o.a. IJsselmuiden, Staphorst en Oosterwolde. Dat zorgde voor een mooie verbinding. Dominee Hulsman hield een inleidende meditatie en Sijmen vertelde over zijn werk in Thailand en over de grote daden van God, die hij daar zag gebeuren. Ook werden diverse liederen gezongen onder leiding van de muziekgroep.

Zendingswerk is niet altijd een succesverhaal, zo werd ook duidelijk: in de eerste vier jaar van het werk in Thailand kwam niemand tot geloof. Er ontstond althans geen enkele nieuwe gemeente. Dan kan de moed je wel in de schoenen zakken. Maar de Heere is altijd aan het werk en geeft op Zijn tijd en Zijn wijze de vrucht. Inmiddels mogen Sijmen en zijn vrouw Annelies zien dat er heel mooie dingen gebeuren en nieuwe gemeenten ontstaan, die het woord ook weer mogen uitstrooien. Zo gaat Gods evangelie verder!

Er was tijd voor een meet and greet met Sijmen, waar alles mocht worden gevraagd. Ook over de donkere perioden in zijn leven. Sijmen kampt namelijk soms met perioden van depressie en dat is niet eenvoudig. Het maakte wel duidelijk dat we in alles volkomen afhankelijk zijn van de Heere. Ook werden door de jongeren vragen gesteld aan elkaar, door middel van ‘Durf-te-vragen-kaarten’, die speciaal afgestemd waren op het thema van de avond: ‘Vertel over de grote daden van God’.

De avond werd gezellig afgesloten met een hapje en drankje en zo mogen we terugzien op een rijk gezegende avond, die zeker naar meer smaakt!