Zending Verbindt (GZB-nieuws) – Laatste update: 20 oktober 2021

Driebergen, 20 oktober 2021

Vacatures GZB

Is er bij u, bij jou het verlangen om elders in deze wereld van betekenis te zijn? Ben je flexibel, avontuurlijk en bereid om te leren? En wil je je talenten graag inzetten in Gods wereldwijde kerk? De GZB gaat graag met je in gesprek!

Momenteel zijn er onder andere de volgende vacatures:

• Docent voor een theologische opleiding in Colombia
  • Onderwijsvrijwilligers voor thuisonderwijs van zendingskinderen
  • Jeugdwerkadviseur voor de kerk op de Filipijnen
  • Netwerkbeheerder voor een theologische opleiding in Colombia
  • Stageplek bij een gemeentestichtingsproject in Praag, Tsjechië
  • Missionair gemeenteopbouwwerker in Albanië

Kijk voor meer info en een overzicht van alle vacatures op www.gzb.nl/vacatures.

Driebergen, 6 oktober 2021

Met de Nieuwsgier op reis naar Costa Rica of Indonesië

Wat is hij toch nieuwsgierig! Het liefste wat hij doet is zijn vleugels uitslaan en verre landen bezoeken. Niet alleen om heerlijk op vakantie te gaan – dat ook – maar ook om te zien wat de GZB daar doet. Bent u voor de kinderen van de (zondags)school of club op zoek naar een leuk programma om samen met zending bezig te zijn? Kijk dan snel even op www.gzb.nl/wereldkids.

Bij diverse landen heeft de GZB een programma samengesteld met onder andere verhalen uit de wereldkerk, filmpjes, een Bijbelverhaal met verwerking, bijpassende spellen en een creatieve verwerking! Maar het leukste is toch wel de aflevering van GZBtv. De eerste gaat over Costa Rica en er is er ook één beschikbaar over Indonesië.

Driebergen, 22 september 2021

“Al mijn ‘ja maars’ werden me uit handen geslagen”
Werken en leven in Zuid-Soedan? Jeannette de Groot moest er niet aan denken. “Laat dat maar aan jonge mensen over, die het avontuur willen opzoeken”, zei ze tegen haar man Peter. Toch vertrok ze drie jaar geleden naar deze regio. “Al mijn ‘ja maars’ werden me uit handen geslagen”, zegt Jeannette. Hoe ging dat precies? Dat kunt u beluisteren in de GZB-podcast die te vinden is op www.gzb.nl/podcast. Ze vertelt hoe ze samen met haar man al drie jaar als zendingswerker in het vluchtelingenkamp in Oeganda werkt, waar mensen in tenten wonen omdat ze gevlucht zijn voor de oorlog. Ze staat hen bij en geeft hen voorlichting over gezondheidszorg, waardoor de mensen in het kamp minder snel ziek worden. Ook vertelt ze op aangrijpende wijze hoe eenzaam haar bestaan soms is, te midden van de lokale bevolking. Maar bovenal geeft ze aan hoeveel het waard is om Gods leiding te volgen naar de plek die Hij je wijst.

Bent u na het beluisteren van de podcast geraakt door het verhaal van Jeannette en wilt u het werk van haar en haar man Peter steunen? Word dan hun Zendingsmaatje via www.zendingsmaatje.nl.

Driebergen, 8 september 2021

Tegen de stroom in

In het wereldbeeld van veel Afrikanen neemt magie en voorouderverering een belangrijke plek in. Ook voor christenen is het niet ongebruikelijk om in tijden van crisis een traditionele genezer te bezoeken.

Ds. Willem-Henri en Ditteke den Hartog, zendingswerkers in Malawi: “Toen onze vriendin Hedwig borstkanker kreeg, is ze op een bijzondere manier tot geloof gekomen. Toch was ze als jonge christen naar een ‘ziener’ geweest om te weten wie haar deze ziekte had gestuurd. De ziener wist het: een familielid had haar vervloekt. De traditionele genezer kon wel iets regelen. Hij stuurde een boze geest die wraak zou nemen. Hedwig weet nu dat haar familielid niets met haar ziekte te maken heeft gehad. Ze is ook steeds meer vrijgekomen van negatieve geestelijke bindingen uit het verleden. Toen ze ging trouwen, en Willem-Henri het huwelijk mocht inzegenen, was ze vastbesloten dat er geen traditionele rituelen mochten plaatsvinden.”

Het verhaal van Hedwig is te lezen in het onlangs verschenen nummer van Alle Volken, het magazine van de GZB. Dit keer stond het blad in het teken van Evangelie en cultuur. Welke invloed heeft de cultuur waarin we opgroeien op ons geloof? Wilt u Alle Volken in het vervolg ook ontvangen? Meld u dan aan via www.gzb.nl/allevolken.

Zending verbindt Nederland met Gods wereldwijde kerk. Samen met u willen we mensen over de hele wereld bereiken met het Evangelie. We willen werken aan gemeenten waar iedereen welkom is, waar mensen groeien in geloof, waar oog is voor elkaar en voor kwetsbare groepen in de samenleving. Kijk voor meer info op gzb.nl.