Najaars-Zendingscollecte GZB – Kerk Congo reikt verstoten Pygmeeën de hand

Pygmeeën zijn in Afrika wat de Roma in Europa zijn: verjaagd, uitgebuit en geminacht. Ze leven in grote armoede en gaan nauwelijks naar school.

Papa Bule Mulefu woont in een Pygmeekamp dicht bij het plaatsje Lolwa in Congo. Toen hij last kreeg van een liesbreuk, kwam hij naar het ziekenhuis van de kerk. Eerst leek een operatie niet zo nodig. Dagenlang sliep Papa Bule in de bosjes bij het ziekenhuis, totdat Willem Folmer, GZB-zendingsarts in het ziekenhuis, hem onder een ziekenhuisbed zag liggen: “Hij lag te kreunen van de pijn. Dezelfde dag opereerden we hem. Het ontzeggen van een behandeling zou hem zeker fataal zijn geworden. Gelukkig knapte hij na de operatie goed op!”

De GZB wil samen met de kerk omzien naar deze kwetsbare bevolkingsgroep in Congo en Gods liefde met haar delen. De opbrengst van de GZB-najaarscollecte is hiervoor bestemd. Laten we in liefde omzien naar Pygmeeën! Doet u mee?

U kunt helpen op de volgende manieren:

• Maak uw bijdrage over via de online collecte o.v.v. Najaars-Zendingscollecte GZB
  • Maak een gift over naar de GZB voor het zendingswerk in Indonesië. Dat kan via rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: DC.1.001.
  • Doneer via het Tikkie of de collectefolder of via gzb.nl/najaarscollecte.
  • Blijf bidden voor het zendingswerk

Wilt u meer weten over het werk van de GZB in Congo of bijvoorbeeld de uitzendingen van EO Metterdaad over dit project terugkijken?

Kijk dan op gzb.nl/drcongo

Wij bevelen de Najaars-Zendingscollecte van harte bij u aan!

Een hartelijke groet van uw Zendingscommissie