<< Terug

Zendingsavond / Vertelavond met Zuid-Soedanese predikant James Lule (D.V. 3 oktober om 19.30 uur)

Op D.V. dinsdag 3 oktober ‘s avonds hoopt Ds. James Lule uit Zuid-Soedan ‘s avonds onze gemeente te bezoeken voor een bijzondere Zendingsavond.

Ds. Lule was tot voor kort de directeur van Kajo-Keji Christian College, de school waar zendingswerker Ds. Peter de Groot van de GZB ook lesgeeft aan theologiestudenten. Maar kortgeleden is Ds. Lule gekozen tot Bishop van de kerk, een beetje vergelijkbaar met de functie van leider van de landelijke synode. Dit was een heel feestelijke gebeurtenis en het is heel bijzonder dat dit gebeurde, juist voor zijn bezoek aan Nederland. Dominee Lule is ruim een maand in Nederland en hoopt zijn verhaal te vertellen in een flink aantal gemeenten, maar zelf ook geïnspireerd te raken door wat er gebeurt in de Nederlandse gemeenten. Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief van Peter en Jeannette de Groot, waar meer te lezen valt over Ds. Lule. Hij schreef zelf ook een autobiografie, waarin hij wat meer over zichzelf en zijn roeping vertelt. Klik hier om deze autobiografie te lezen. Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de geschiedenis van Zuid-Soedan en Kajo-Keji.

We roepen jong en oud van harte op om deze avond vrij te houden en aanwezig te zijn in het Hervormd Centrum ‘s avonds om het bijzondere verhaal van deze predikant uit een land, dat jarenlang geteisterd werd door burgeroorlogen, te horen.

Tijdens de avond is ook ruim de gelegenheid voor aanwezigen om zelf iets te delen van wat de Heere God heeft gedaan in uw en jouw leven.

Soms zijn dat heel grote dingen, soms ook heel kleine dingen, maar het mag wel bemoedigen en doet er toe! Het is waard om met elkaar te delen.

Bent u, bent jij er ook bij om zo ervaringen uit te wisselen met de wereldkerk?

Van harte welkom!

In onderstaand filmpje stelt Ds. James Lule zich alvast aan u voor:

Een hartelijke groet van uw Zendingscommissie