<< Terug

Zendingsavond – 24 september – Rik en Machteld Lubbers

24 sep 2019 | 19.30 - 21.30
Klik hier om deze activiteit in je agenda te zetten (24 sep 2019 19.30)

 

Rik en Machteld: “Vanuit onze thuisgemeente in Huizen zijn wij in april 2013, door de GZB in samenwerking met ECM (European Christian Mission) uitgezonden naar Kosovo. Samen met onze twee dochters Wieke en Giske, en sinds 1 oktober 2014 onze zoon Jitse, hebben we in dit land onze plek ingenomen en zo door onze handel en wandel iets gedeeld van Gods onuitputtelijke liefde voor mensen.

We zijn als gemeentestichters/gemeenteopbouwwerkers uitgezonden geweest naar de stad Peja, ongeveer 70 kilometer ten westen van de hoofdstad Prishtina. In een kleinschalige gemeente ontwikkelden we een (missionair) jeugdwerk programma, zijn we betrokken geweest bij verschillende vormen van toerustingswerk en diaconale projecten in deze gemeente én daarbuiten.

Kosovo is een verscheurd land. De recente oorlog van eind jaren ’90 is in Kosovo nog een dagelijkse realiteit. Juist in deze context – waar velen nog elke dag leven met de verschrikkelijke gevolgen van deze oorlog, waar de werkloosheid zeer hoog is en de uitzichtloosheid lijkt toe te nemen – mochten wij het licht van Gods Woord laten schijnen. Inmiddels zijn we deze zomer weer teruggekeerd naar Nederland. Bidt u/bid jij mee voor deze gemeente en voor Kosovo?”