Schoenendoosactie 2019 – 22 november

22 nov 2019 | 20.00 - 22.00
Klik hier om deze activiteit in je agenda te zetten (22 nov 2019 20.00)

Schoenendoosactie 2019

Volgens het SCP is 10% van de Nederlandse bevolking arm. Roemenië  daarentegen is 95% van de bevolking arm. We kunnen het ons niet voorstellen. Ondanks dat beide landen veel met elkaar samenwerken, blijft het verschil tussen rijkdom groot. Dit geldt ook voor kerk van ds. Visky in Roemenië. Graag wil hij de kinderen van zijn gemeente rond de kerst wat extra’s geven. Daar willen wij als jeugdwerk van de Hervormde kerk voor zorgen. In week 47 (18 t/m 22 november) willen we op de clubs schoenendozen vullen met allerlei cadeaus en (houdbare) producten. Via uw kinderen krijgt u hier meer informatie over. Mocht u hier zelf ook aan mee willen doen; dan kunt u uw pakket op vrijdagavond 22 november tussen 19.00 – 19.30 uur inleveren in het Hervormd Centrum. Door hier aan mee te doen kunnen we het jaarthema van de HGJB in praktijk brengen; ‘Kom, doe mee!’ Alvast heel hartelijk bedankt! Voor vragen/ opmerkingen: bart@hervormgenemuiden.com | 06-38489122. Goede groet, Bart van ’t Ende – jongerenwerker Hervormde gemeente Genemuiden

1. De deelnemers van de club 5 t/m 8 en Young Spirit kunnen hun dozen met cadeaus en spullen inleveren op de club van 18 t/m 22 november.

Opmerking: De schoenendozen worden versierd en verpakt op de clubs. Dit hoeft u NIET met uw kind thuis te doen. Op de clubs liggen ook de stickers voor ‘boy’ en ‘girl’.

Wat mag er in de schoenendoos?

Schoolspullen: pennen, (kleur)potloden, schrijfblok, schriften, gummetje, puntenslijper, etui, liniaal, kleurboek (liever geen stiften, want die drogen snel uit).

Speelgoed: pop, auto, kleine bal, knuffel, puzzeltje, ballonnen, knikkers, springtouw, muziekinstrumentje, bellenblaas (goed dichtdraaien!!) Doe er GÉÉN oorlogsspeelgoed of spullen met batterijen in.

Toiletartikelen: haarspeldjes, tandpasta, tandenborstel, kam of borstel, zeep, washandje, toilettasje, spiegeltje, shampoo. Vloeibare artikelen alleen als ze goed zijn afgesloten en dichtgeplakt zijn met plakband.

Overige: snoep wordt erg gewaardeerd! (Maar geen drop). Verder kun je nog denken aan een; draagtas, slippers, pet, T-shirt, plastic bekers.

Een doos vullen voor oudere gemeenteleden

U/jij kunt ook een schoenendoos vullen voor oudere mensen in de gemeente van ds. Visky (geef dit wel aan bij het inleveren). Denk dan bijv. aan:

• Pakjes soep
  • Suiker