Najaarszendingscollecte GZB (D.V. zondag 11 december) – Omzien naar daklozen in Colombia

Hoe help je een straatbewoner? Hoe vertel je een drugsverslaafde over de liefde van Christus? Dat kan soms best lastig zijn.

De GZB-najaarscollecte is dit keer voor Colombia. In het centrum van Medellín, de tweede stad van Colombia, is er een ”Straat van de zonde”, met maar liefst drie bordelen en veel daklozen. Daar bevindt zich een kerk. Gemeenteleden geven straatbewoners aandacht, regelmatig een douche, schone kleren en eten. Het is hun verlangen dat de ”Straat van de zonde” een plek van Gods genade mag worden.

De nood van deze mensen raakt Amy uit Colombia diep. Graag wil zij voor hen van betekenis zijn.

“Elke zondag als ik naar de kerk ga, zie ik tieners en jongeren drugs verkopen en gebruiken. Ik zie ze op straat leven en zelfs hun lichaam prostitueren. Verschrikkelijk! Want daardoor worden ze geketende mensen, slaven van de zonde. Mijn motivatie om met deze mensen te werken is dat ik geloof dat er hoop voor hen is, omdat God hen liefheeft. Christus is hen niet vergeten en kan mij gebruiken om hoop te brengen in wanhopige harten.”

Ook andere Colombiaanse kerken willen graag van betekenis zijn voor mensen aan de rand van de samenleving. Daarom wil de Presbyteriaanse Kerk van Colombia haar leden trainen in het helpen van deze mensen. De GZB ondersteunt dit initiatief met zendingswerkers en geld, zodat gemeenteleden beter in staat zijn deze kwetsbaren te bereiken met het Evangelie. Helpt u mee door royaal te geven?

Wat kunt u doen…

Geven

Voor trainingen en praktische hulp, zodat meer kerken in Colombia gaan omzien naar de meest kwetsbaren in de samenleving.

Bidden

Bid dat mensen als Amy met hun enthousiasme ook anderen aansteken om met zwervers en verslaafden te werken.

Doen

Wat zou het enorm bemoedigend zijn als we tijdens trainingen filmpjes kunnen laten zien van christenen in Nederland die laten weten dat zij bidden voor de kerk in Colombia. Doet u mee? Stuur via wetransfer.com een filmpje naar machterveld@gzb.nl. De GZB zorgt voor vertaling.

U kunt geven op de volgende manieren:

• Maak uw bijdrage over via de online collecte o.v.v. Najaarszendingscollecte GZB
  • Maak een gift over naar de GZB voor het zendingswerk in Colombia. Dat kan via rekeningnummer NL91 ING
    B 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag vermelden: Najaarszendingscollecte Colombia.
  • Doneer via het Tikkie of de collectefolder of via gzb.nl/najaarscollecte-colombia.
  • Blijf bidden voor het zendingswerk

Voor meer informatie over de GZB-collecten, zie www.gzb.nl/collecte.

Wilt u meer weten over het werk van de GZB in Colombia?

Kijk dan op gzb.nl/landen/colombia

Wij bevelen de Najaarszendingscollecte van harte bij u aan!

Een hartelijke groet van uw Zendingscommissie