Diaconiecollecte Avondmaalszondag 5 december t.b.v. Project 10 27 (Voedselhulp Albanië)

Op D.V. zondag 5 december wordt het Heilig Avondmaal bediend in de gemeente. Een goede gewoonte is dan om de diaconiecollecte, alsmede de collecte tijdens het Heilig Avondmaal, een specifieke bestemming te geven. Voor de komende bediening is er gekozen voor een project van Project 10 27 (dit is een diaconaal programma van de GZB), te weten voedselhulp in Albanië.

De protestantse kerken in Albanië zijn jong, ze zijn pas ontstaan toen het land weer openging in de jaren ‘90. Met veel enthousiasme zijn daarna in heel Albanië gemeenten gesticht, en dat gaat tot op de dag van vandaag door. Er zijn ongeveer 400 gemeenten met in totaal ca. 15.000 leden (0,5% van de bevolking). Klein in aantal, maar wel krachtig!

Kijkend naar de economische omstandigheden in Albanië (waarbij de huidige COVID-19-situatie een lelijke duit in het zakje doet) kan een christelijke gemeente van enorme diaconale betekenis zijn in de samenleving. Dat heeft bijvoorbeeld de noodhulp in de afgelopen maanden bewezen. In veel dorpen delen kerken sinds de coronapandemie voedsel/hygiënepakketten of zaden uit, samen met de Albanese voedselbank. Zo kunnen gezinnen weer even verder. En door om te zien naar mensen in nood kunnen kerken Gods liefde zichtbaar maken. Er zijn door dit werk zelfs mensen tot geloof gekomen. Omzien naar anderen doet iets! Zowel bij de ontvanger als bij de gever. Klik hier voor een digitale versie van de collectefolder.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van Project 10 27: www.project1027.nl.

U kunt uw gift ook overmaken op de bankrekening van de diaconie: NL66 RABO 0321 4094 34  onder vermelding van Project 10 27.

Wij bevelen deze collecte van harte bij u aan, zowel in het geven als in uw gebed.

Hartelijke groet van uw diaconie