uit

Ds. J.A.C. Olie

Sinds juli 2011 mag ik de herdersstaf van Genemuiden dragen samen met collega en broeder Hulsman. Hij heeft mij bevestigd met woorden uit Exodus 4 over de staf. Ik ben dankbaar om dat niet alleen te hoeven doen, maar omringd te weten door broeders van de kerkenraad om samen verantwoordelijkheid te dragen voor de gemeente.
Dankbaar ben ik ook voor de thuissituatie om samen met mijn vrouw Mariëlle vader en moeder te zijn van 4 prachtige kinderen Anneroos, Elseline, Laureen en Jonathan.

Mijn vader was ook predikant en we hebben ook op verschillende plekken gewoond, o.a. 6 jaar in IJsselmuiden. Mooi om in Genemuiden weer klasgenoten van toen binnen de kerk weer tegen te komen.
Sinds augustus 2006 ben ik predikant. Ik ben begonnen in Zuilichem in de Bommelerwaard, Genemuiden is de 2e gemeente die ik mag dienen.
Toen ik tot geloof kwam waren de woorden ‘Volg Mij’ van de Heere Jezus erg belangrijk. Dat zijn ze nog steeds. Uiteindelijk is het geloof heel eenvoudig: een kind kan het begrijpen. Het geeft voor mij ook veel vreugde en dankbaarheid om een schakeltje te mogen zijn in Gods grote Wijngaard. Vaak bij de voorbereiding van de diensten ontvang je zelf al een eerste zegen, die je mag delen met de gemeente.
Het is mijn verlangen en gebed dat we dichter en dichter bij de Heere Jezus mogen leven. Dat leven is zo goed. Hij is zo genadig voor zulke wereldse rebellen als wij zijn. Het valt me altijd weer op wanneer mensen tot geloof komen hoe anders ze over God en zichzelf gaan denken. Daarom hebben we over onze God niet te klagen. Maar wel over onszelf dat we zo lauw en laks (kunnen) zijn. Blijvend en aanhoudend gebed om de Heilige Geest is nodig, ook wanneer we merken in kerk en wereld dat er veel aan de hand is.
Indringend is de oproep van de bijbel om nuchter te zijn en te waken in de gebeden. Alleen op die wijze zijn we persoonlijk en als gemeente leesbare brieven van Christus.
Graag leven we met u en jou mee in hoogte- en dieptepunten. We horen het graag uit de 1e hand!