uit

Ds. W.G. Hulsman

Even voorstellen

‘Zo zal Mijn woord zijn dat uit Mijn mond uitgaat: het zal niet vruchteloos tot Mij terugkeren, maar het zal doen wat Mij behaagt en het zal voorspoedig zijn in hetgeen waartoe Ik het zend’ Met deze woorden uit Jesaja 55 heb ik destijds intrede gedaan in de gemeente van Genemuiden. Geregeld denk ik aan deze woorden en word ik er door bemoedigd in mijn werk als predikant.

Op 8 november 1956 ben ik geboren in Nieuwer ter Aa een dorp in de buurt van Breukelen. In 1972 verhuisden we naar Zeist. Ons gezin behoorde tot de Gereformeerde Gemeente. Het VWO volgde ik in Utrecht op het Dr. F.H. de Bruijne Lyceum in Utrecht. Aanvankelijk was ik van plan om biologie te gaan studeren maar het werd theologie. Er kwam een sterk verlangen om de boodschap van Gods genade voor verloren mensen door te geven aan anderen. In Zeist ben ik overgegaan naar de toen nog Nederlands Hervormde kerk, waar ik ook belijdenis van het geloof aflegde. Mijn vrouw en ik zijn getrouwd op 18 oktober 1979. We ontvingen vier kinderen die inmiddels allemaal getrouwd zijn.

Op 12 augustus 1984 ben ik in Tiendeveen – Nieuw Balinge als predikant bevestigd. Daarna volgde op 18 juni 1989 Putten en op 24 oktober 1993 Rijssen. Sinds 31 januari 1999 ben ik in Genemuiden. Nog steeds ben ik blij dat ik geen bioloog ben geworden maar dat ik predikant mag zijn. Liefde voor de natuur is wel gebleven. Gods schepping is zo mooi! Boeiend vind ik de vragen rondom schepping en evolutie. Als predikant trekt mij het werk onder rand- en onkerkelijken. Wij hebben in de Bijbel een Woord voor de wereld. De prediking van het Woord van God zie ik als mijn hoofdtaak. Graag kom ik ook bij mensen op bezoek om van hart tot hart te spreken. Catechese is steeds weer een uitdaging om voor opgroeiende jongeren iets te mogen betekenen voor hun verdere leven. De tijd waarin we leven is niet gemakkelijk en het zal er ook niet gemakkelijker op worden. Jezus zegt: ‘In de wereld zult u verdrukking hebben, maar heb goede moed: ‘Ik heb de wereld overwonnen’ (Johannes 19:30).

Kan ik voor u of jou iets betekenen, neem dan gerust contact op!

Contactgegevens:

Ds. W.G. Hulsman