ZENDINGSCOMMISSIE GZB

In onze gemeente is een zendingscommissie die er naar streeft de gemeente bewust te maken van haar bijbelse opdracht tot zending.
De Zendingscommissie is officieel opgericht op 3 februari 1910. Dit betekent dat wij in 2010 het 100-jarig bestaan hebben gevierd.

Deze zendingsroeping krijgt binnen de gemeente een uitwerking naar twee gebieden:

1. betrokkenheid bij en ondersteuning aan het zendingsveld verder weg.
  2. bewustmaking van de zendingsopdracht die elke gelovige heeft.

Om deze twee doelen te verwezenlijken heeft de zendingscommissie een begeleidende en stimulerende rol voor de gemeente bij de volgende taken:

• Toerustingavonden en zendingsavonden voor de gemeente
  • Informeren van de gemeente over de vragen die in het zendingswerk spelen
  • Met name financiële steun in de gemeente verwerven voor zendings-doeleinden. Hier kan men denken aan de bijzondere collectes die in de gemeente voor de zending worden gehouden, alsmede verkoop-activiteiten zoals elk jaar het dagboekje ‘Een handvol koren’
  • Betrokkenheid bij het zendingswerk vergroten door informeren via de kerkbode en andere kanalen
  • Werven van vrijwilligers die zich willen inzetten voor het zendingswerk
  • Concrete betrokkenheid bij een project

Via ‘Ons Kerkblad’ en de website publiceren we ook actuele informatie over de zending. Hierdoor kunnen gemeenteleden gestimuleerd worden om daadwerkelijk bij de zending betrokken te raken.

Elk najaar wordt er ook een dagboek uitgegeven. De dagelijkse meditaties zijn geschikt voor persoonlijke bezinning of voor overdenking in gezinsverband. De bijdragen op de achterzijde van elke pagina zijn in de eerste plaats bedoeld voor jongeren.
Kent u het dagboekje niet? Dan kunt u hier>> een paar pagina’s downloaden.

Hebt u belangstelling, dan kunt u contact opnemen met:

Dhr. H. van Dijk Pr. Constantijnstraat 5, tel: 038-3855042 e-mail: henkvdijk@live.nl

Namen van de commissieleden:

De wereld om ons heen verandert in snel tempo. Mensen vliegen de hele wereld over en de mogelijkheden om online contacten te onderhouden zijn bijna onuitputtelijk.
Ook de kerkelijke wereldkaart verandert. Woonden 100 jaar geleden de meeste christenen nog in het Westen, nu woont bijna tweederde van alle christenen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In veel landen is sprake van een levende en groeiende kerk, in Nederland hebben veel kerken te kampen met een teruglopend ledenaantal. We komen dan ook steeds vaker Afrikaanse zendelingen tegen die een roeping voor Nederland hebben!
Door de website van de GZB: www.gzb.nl te bezoeken, kunt u informatie vinden over de GZB en hun missie. Door op het Logo te klikken komt u op de website van de GZB

Het project – Zendingsexpeditie Zuid-Oost Azië

Onze gemeente is al heel wat jaren betrokken bij het zendingswerk van de GZB.

zendingswerk-website